Рус Укр
ГлавнаяБлогиДе зараз вигідно купити Зелену карту на авто в Європу?
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Де зараз вигідно купити Зелену карту на авто в Європу?

4472
Зелена карта — це документ, який допоможе вам не лише перетнути кордон, а й покрити витрати у разі ДТП на території іншої країни.

Безпечне водіння – це перший крок до запобігання дорожньо-транспортних пригод. Статистика показує, що кількість ДТП у всьому світі зростає, тому потрібно дбати про безпеку інших водіїв та пасажирів. Цей момент також стосується водіїв, які виїжджають за кордон.

Зелена карта — це документ, який допоможе вам не лише перетнути кордон, а й покрити витрати у разі ДТП на території іншої країни. Якщо ви завдали збитків третім особам або муніципальному майну під час дорожньо-транспортної пригоди, страхова компанія покриє збитки або компенсує частину згідно з договором. 

Зелена карта на авто до Європи може оформитись ще в Україні на Finance.ua. Фінансовий портал зробить процес купівлі поліса більш простим та швидким. Водієві потрібно заповнити заявку та сплатити страховку на сайті, а потім роздрукувати документ для перетину кордону.

Що треба знати про оформлення Зеленої карти 

Щоб купити страховку, потрібно перейти на фінансовий портал та заповнити невелике поле. На Finance.ua перейдіть в розділ "Зелена карта" та впишіть дані:

  • напрямок поїздки;
  • номер мобільного;
  • пошта;
  • ім'я;
  • термін дії страховки.

Ви можете оплатити послугу онлайн за допомогою банківської картки. Готовий документ спеціалісти надішлють вам на пошту (перевірити справжність можна через МТСБУ).

Грін карта страхує автоцивільну відповідальність водія, тому будь-який автомобіліст, який став винуватцем ДТП, буде застрахованим. Зелена карта покриває лише постраждалих учасників аварії – збитки винуватця оплачує він сам.

Варто врахувати, що тип вашого транспортного засобу не впливає на систему покриття та штрафи – мотоцикл, легкове авто, фура чи мотоцикл. 

Вартість полісу Зеленої карти в Україні

Страховка на авто за кордоном може вийде вам вдвічі-втричі дорожче. Краще подбати про документи до виїзду та оформити Зелену карту до Європи заздалегідь.

Вартість грін карти на офіційному сайті та розмір страхового платежу у 2022 році залежать від типу транспортного засобу, терміну дії договору страхування (від 15 днів до 1 року), а також від країни відвідування. Головний аспект, який впливає на ціноутворення полісу, — курс гривні до євро. Якщо курс сильно коливається, змінюється й ціна. Щоб передчасно розрахувати вартість Зеленої картки для поїздки за кордон, ви можете скористатися калькулятором Finance.ua. 

 

Якщо ви стали винуватцем аварії на території іншої країни, потрібно повідомити місцеві органи про ДТП, викликати поліцію та за першої нагоди зв'язатися зі страховим агентом. Страховий випадок потрібно зареєструвати та дотримуватися вказівок фахівця.

Елена Ланчак
 
Комментарии (0)
Блоги