Рус Укр
ГлавнаяБлогиЧи потрібно міняти поліс ОСЦПВ при зміні власника авто?
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Чи потрібно міняти поліс ОСЦПВ при зміні власника авто?

3589
З настанням війни деякі правила документообігу змінилися, тому в українців виникає все більше запитань з приводу того, як працює автоцивілка.

З настанням війни деякі правила документообігу змінилися, тому в українців виникає все більше запитань з приводу того, як працює автоцивілка. Зокрема, чи необхідно оформлювати новий поліс у разі зміни власника авто.

Давайте розберемося з цим запитанням.

Згідно із законодавством, автоцивілка оформляється на авто, а не на його власника, тому навіть при зміні власника поліс залишиться дійсним.

Однак є виключення: поліс, оформлений з пільгами, дійсний тільки для людини, яка його оформила. Якщо за кермом буде інший водій, страховка не спрацює.

Також поліс дійсний протягом 12 місяців, по закінченню цього терміну його необхідно оновити. Якщо у вас виникли непередбачувані обставини, рекомендуємо почитати про те, як змінити поліс автоцивілки, а також для чого це потрібно. 

Що таке ОСЦПВ

ОСЦПВ, або автоцивілка — обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності, яке регулюється законом "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів". Автоцивілка частково або повністю захищає фінансову відповідальність винуватця аварії перед постраждалою стороною. 

Страхова компанія покриває частину витрат на лікування потерпілого водія і пасажирів, ремонт транспортного засобу і муніципального майна, якщо ДТП сталося з вини власника страхового поліса. При цьому ОСЦПВ не покриває ремонт автомобіля власника поліса. Відповідно до Кодексу України ст.126, водій штрафується за водіння без ОСЦПВ.

Де придбати поліс

Ви можете придбати автоцивілку в будь-якій українській страховій компанії як в офісі, так і онлайн. Звісно ми рекомендуємо скористатися онлайн оформленням: так ви витратите мінімум часу та отримаєте поліс одразу на електронну пошту.

Як поновити автоцивілку

Поновити поліс обов'язкового автострахування можна як у відділені страхової компанії, так і онлайн за допомогою сайту. Для цього вам необхідно просто зайти на сайт страхової компанії або інший, де ви оформлювали автоцивілку, та придбати поліс ще раз. 

Ви можете придбати автоцивілку онлайн на Finance.ua. Її можна буде використовувати в електронному вигляді й надалі.

Елена Ланчак
 
Комментарии (0)
Блоги