Рус Укр
ГлавнаяБлогиЛьвівські евакуатори не у грі!
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Львівські евакуатори не у грі!

3128
Робота евакуаторів у Львові тепер точно зупиниться. Принаймні законних підстав для цього вже немає

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 26 листопада 2012р., в складі головуючого-судді Курильця А.Р., при секретарі Дулебку Т.І.   було зупинено дію рішення  виконавчого комітету, яким затверджено «Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові».

Нагадую,що  в провадженні Галицького районного суду знаходиться справа за позовом ГО «СПАС» до виконачого комітету Львівської міської ради про скасування рішення №388 від 1 червня 2012р.

З електронною копією ухвали суду про взяття у впровадження можна ознайомитися в групі ГО «СПАС» соціальної мережі фейсбук за посиланням: http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/groups/206778129354295/502144889817616/

 Я звертаюся до кожного мешканця Львова! Не будьте байдужими. Якщо бачите роботу евакуаторів у Львові – негайно треба звертатися в правоохоронні органи! Правових підстав для роботи евакуаторів сьогодні не існує!

Не може не дивувати інформаційна комбінація прокуратури м. Львова. Оскільки на судовому засіданні, представник прокуратури підтвердив існування незалежного позову прокуратури м. Львова до виконавчого комітету Львівської міської ради. Але виявляється що справа навіть ще не знаходиться у провадженні суду. Причому, зі слів представника прокуратури стало зрозуміло, що матеріали цього позову були направлені в суд 23 листопада. Реляційні ж новини в пресі, з відповідного повідомлення прес-секретаря прокуратури м. Львова про судовий позов зявилися дещо раніше, а саме 21 листопада.

Пояснюється це скорш за все дуже просто. Позову ГО «СПАС» передували численні скарги щодо незаконності роботи евакуаторів у Львові до прокуратури. Проте, прокуратура була бездіяльна. Позов ГО «СПАС» до суду змусив прокуратуру вживати заходів, в тому числі і промоційних. Прокуратура для львів’ян має виглядати чимось зразковим та справедливим, інституцією до якої має бути довіра..

Не менш цікаво в суді поводила себе і юрист міської ради. Нею виказувалося дивування. Мовляв, як може зачіпати інтереси мешканців Львова, представників та членів ГО «СПАС» робота евакуаторів у Львові?

Так, неначе органи місцевого самоврядування існують окремо від громади. Хоча сама громада – первинний суб’єкт місцевого самоврядування. Свої права вона делегує раді. А та в свою чергу, частину повноважень делегує виконавчим органам.

З цього висновок: доведеться запропонувати керівнику юридичного управління Львівської міської ради безкоштовні тренінги з підвищення кваліфікації для службовців-юристів від львівських правозахисників.

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги