Рус Укр
ГлавнаяБлогиУ справі львівських евакуаторів поставили жирну крапку
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

У справі львівських евакуаторів поставили жирну крапку

3296
Рішенням окружного адміністративного суду скасовано рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №28 від 18.01.2013р. «Про затвердження Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспор

Рішенням окружного адміністративного суду від 19.04.2013р. у справі № 813/1829/13-а  за позовом першого заступника прокурора, за головуванням судді Крутько О.В. - визнано протиправним та скасовано рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №28 від 18.01.2013р. «Про затвердження Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста Львова».

Нагадую, 9 січня Галицький районний суд м. Львова, за об’єднаним позовом ГО «СПАС» та прокуратури м. Львова ухвалив рішення, яким скасував пункти 5.2-5.17  рішення №388 від 01.06.12р. виконавчого комітету Львівської міської ради. В зазначених пунктах законодавчо враховувалися можливості проведення евакуації цілою низкою комунальних підприємств Львівської міської ради. Апеляційної скарги на це рішення суду так і не поступило.

Судовому розгляду даного питання передували скарги ГО «СПАС» до правоохоронних органів та акції громадського протесту, які були  проведені активістами цієї громадської організації.

Проте, виконавчий комітет Львівської міської ради 18 січня 2013р. прийняв нове рішення «Положення про порядок переміщення транспортних засобів…», в якому врахував обов’язковість евакуації за участі Державної автоінспекції.

Щоб скоригувати ситуацію, після численних скарг в прокуратуру, громадські активісти направили звернення щодо роботи евакуаторів у Львові,в міністерство внутрішніх справ.

Нове рішення виконкому Львівської міської ради, яким затверджувався порядок переміщення транспортних засобів на штрафний майданчик ЛКП «Львівелектротранс» по вул. Городоцька м. Львова – необхідно було скасувати

Відповідно до пункту 56 Ст. 26 ЗУ «Про місцевого самоврядування в Україні», затвердження порядку переміщення транспортних засобів на штрафні майданчики належить до виключних компетенцій міської ради, а не її виконавчих органів. Отож, положення про роботу евакуаторів мало би затверджуватися на пленарному засіданні депутатів Львівської міської ради!

Під тиском наших скарг, прокуратура м. Львова все-таки подала в суд на скасування нового рішення виконкому. І рішенням окружного адміністративного суду від 19.04.2013р. було скасовано рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №28 від 18.01.2013р. «Про затвердження Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста Львова.

Тепер на незаконній роботі евакуаторів у м. Львові поставлена жирна крапка!

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги