Рус Укр
ГлавнаяБлогиУ Лукашенка на межі аншлюсу
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

У Лукашенка на межі аншлюсу

3090
Останні конфлікти у російсько-білоруських стосунках можуть виявитися агонією білоруської незалежності. У складі якого державного утворення згодом опиняться білоруські землі, якщо червоно-зелений державний прапор РБ раптово зміниться на соборний прапорець

Останні конфлікти у російсько-білоруських стосунках можуть виявитися агонією білоруської незалежності. У складі якого державного утворення згодом опиняться білоруські землі, якщо червоно-зелений державний прапор РБ раптово зміниться на соборний прапорець 85-го рівноправного суб’єкту Російської Федерації, - сьогодні сказати важко. Ера таких об’єднаних спільною ідеєю полінаціональних держав як «збирачі земель руських», «всі під небесами» і «ліберасьйон всім ліберасьйонам» доходить кінця. А попереду: різнокольорова клаптева карта національних держав світу.

Якщо сьогодні залежність білоруської економіки від російського капіталу і кредитування можна жартома назвати  – технічний дефолт, то не за горами вже і дефолт національний… Улюблена тема «женіхання по розрахунку» або ж взаємовигідна експлуатація ідеї створення єдиної союзної російсько-білоруської держави, -  втратила свою актуальність. У Мозирському НПЗ російській "Славнафті" належить – 42,581%, «Белтрансгаз» на всі 100% належить Росії, рівно як і білоруська частина нафтопроводу знаходиться у власності російського «Транснафтопродукту».

У Білорусії дуже вузеньке коло можливостей для симетричних відповідей РФ, проте в рукаві є кілька козирів для відповідей асиметричних.

На першу таку можливість натякнув сам Олександр Лукашенко, власним коментарем про дію дуже різноманітних політичних сил в РФ, представники яких далеко не завжди поділяють погляди Володимира Путіна. Це може означати, що Захід продасть свою прихильність до уряду Лукашенка за підтримки певних прозахідних сил в Росії заздалегідь взаємопогодженими діями білоруської влади. В ЄС, США і Британії завжди добре розуміли, що підтримка різнокольорових опозиційних рухів в Білорусі і інформаційний тиск, лише стимулює опірність, систему внутрішньої безпеки країни.

Друга можливість – це створення Конфедерації з Литвою та Україною. Це відкриває дуже широкі економічні перспективи та можливості створення системи колективної безпеки в регіоні. Україна знаходиться в стані прихованої військової конфронтації з РФ і як і Білорусь ставить перед собою завдання продовжувати політику зменшення залежності власної економіки від торгівельно-економічних зв’язків з Росією та культурно-інформаційного впливу північного сусіда. Литва є дуже стабільним і надійним партнером. Консервативна країна, політика якої є послідовною і ніколи не ставить економічні питання більш пріоритетними за політичні.

Нагадую, конфедерація – союз кількох держав, об’єднаних договором, який характеризується збереженням повної юридичної і політичної незалежності всіх її членів, відсутністю центральної влади, єдиного законодавства і грошової системи.

Фактично, конфедерація є вільним союзом держав, що зберігають суверенітет. Важливо, що в конфедерації, зовнішня політика координується спільними зусиллями, хоч і не виключається можливість самостійних дій держав-учасниць. І саме Конфедерація Білорусі, Литви та України, - має всі шанси стати лідером у регіоні! 

І поки проголошене військове навчання «Захід-2017», практично перша спроба створення РФ нового, вже континентального Криму, як військово-технічної бази для наступної експансії у Східну Європу, - провалилася. У Олександра Лукашенка є час на роздуми!

 

 

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги