Рус Укр
ГлавнаяБлогиСубсидійне погіршення Прем'єра
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Субсидійне погіршення Прем'єра

1846
20 жовтня прийнята Постанова 878 якою погіршено життя українського населення.
Прем´єр Гончарук збільшив обовязкову частку платежу за коммунальні послуги для субсидіантів з 15% до 20%
 
Розглянемо суть.
 
Субсидія на самому початку втілювалась у життя, як соціальна гарантія вразливим верствам населення, як запорука Держави, як її гарантія у самих складних ситуаціях в той час, коли сама Держава формувалась та не мала статусу країни з ринковою економікою.
 
На сьогоднішній день Україна вже (давно) є країною з ринковою економікою. Це свідчить про те, що відходити від субсидійних питань можна лише одним шляхом – збільшенням матеріального забеспечення населення, що в свою чергу досягається механізмами, які збільшують ріст економіки країни.
 
І цей шлях був подоланий майже під час каденції Азарова. Але «декому» це сильно недовподоби. Тому при Гройсману почали креслити щомісяця Постанову 848 якою визначалися засади отримання населення України субсидії.
 
При Гончаруку ці «новації» продовжились.
 
Це свідчить про те, що Прем´єр просто не розуміється на економіці. Він діє у жахливий спосіб «реалій бюджету», де замість нарощування соціальних гарантій та системи оподаткування перекидає кошти на «відмиваючі статті» - тобто: асфальт, мілітарізацію країни, що в свою чергу призводить до фізичного знищення соціально незахищених верств населення.
 
Замість того аби посилити захист громадян перед коммунальними мафіями районів та прибрати антиконституційну норму, якою субсидіантів зобовязують у судовому порядку доводити відсутність у них боргу перед комунальниками;
 
замість того, аби прибрати коригуючі коефіцієнти, які зменшують розмір Соціальної норми – тобто норми яка по суті своїй не може бути менша за Санітарну норму споживання коммунальних послуг –
Гончарук діє прімітивно та нахабно: зменшує соціальні гарантіі населення.
 
Що каже нам основний Закон – Конституція України?
 
Згідно з положеннями ч. 3 ст. 22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
 
Конституційний Суд України вже здійснював тлумачення зазначених конституційних положень, а також сформулював юридичну позицію, за якою: Зміст прав і свобод людини — це умови і засоби, які визначають матеріальні та духовні можливості людини, необхідні для задоволення потреб її існування і розвитку.
Обсяг прав людини — це кількісні показники відповідних можливостей, які характеризують його множинність, величину, інтенсивність і ступінь прояву та виражені у певних одиницях виміру. Звуження змісту прав і свобод означає зменшення ознак, змістовних характеристик можливостей людини, які відображаються відповідними правами та свободами, тобто якісних характеристик права.
 
Звуження обсягу прав і свобод — це зменшення кола суб’єктів, розміру території, часу, розміру або кількості благ чи будь-яких інших кількісно вимірюваних показників використання прав і свобод, тобто їх кількісної характеристики. (абз. 5 та 6 п. 4 мотивувальної частини рішення від 11.10.2005 № 8-рп/2005)
 
Крім того, Конституційний Суд України вказав, що скасування конституційних прав і свобод — це їх офіційна (юридична або фактична) ліквідація; звуження змісту та обсягу прав і свобод є їх обмеженням (абз. 4 п.п. 5.2 п. 5 мотивувальної частини рішення від 22.10.2005 № 5-рп/2005).
 
Можна привести ще сотню рішень, як в нашій країні так і з практики Європейського суду з прав людини якими заборонено зменшувати соцгарантії та колупатися своєю недолугістю в «можливостях бюджету» як соціально орієнтованому середовищі.
 
Але що ми маємо у висновку?
 
Відміна Закону Про субсидії та переведення даного виду соціальної гарантії у ручне керування Кабміну призвело до розкрадання мільярдів гривень субсидій руками чиновників всіх рівнів.
 
Сьогодні вже неможливо реально встановити хто дійсно отримує субсидії – ті хто потребують, чи ті чиновники, кому не хочеться платити повну вартість в залежності від високих статків
 
Тотальне порушення Конституційних норм, гарантуючих громадянам України: - ніхто не повинен доводити свої борги,
 
- всі хто потрапив у важку ситуацію мають отримувати соціальні гарантіі не залежно від інших чинників
 
3. Скасована сама суть соціальної гарантії на субсидію, яка має враховувати виключно теперішні доходи,  що ставить під сумнів існування Міністерства соціальної політики.
 
Для чого воно взагалі потрібно, якщо вони замість того аби надати субсидію вимагають народ доводити що в нас є право на субсидію.
 
При чому завідомо стоять на стороні коммунальників, з їх високими доходами та шикарними статками.
 
Людина не має можливості платити коммунальникам, або вважає борги фіктивними, а міністерство соцполітики каже – заплати, заключи договір на реструкттуризацію, піди в суд на комунальників- тоді ми надамо субсидію???
 
Що робити?
 
Пораджу вам як юрист та фаховий розробник держпрограмм.
  • Повернутися до Закону Про субсидії. Тоді руки Прем´єра будуть в кишенях багатіїв, а не субсидіантів
  • Встановити Санітарну норму на споживання коммунальних послуг та заборонити встановлювати соціальну норму нижче за Санітарну
  • Ліквідувати знижуючі коефіцієнти
  • Ліквідувати всі зобов´язання народу при визначенні права та розміру субсидії.
Приклад: придбала людина в сільській місцині трактора чи дороговартісний механізм (мотоблок та ін) який більше 50 000 грн за кошти кредитів, друзів, чи навіть своїх накопичень що були в неї під подушкою – ми маємо надавати субсидію! Лише тоді, як буде встановлено що собоа отримує дохід що унеможливлює надання субсидії – тоді і відміняємо.
 
Пиклад: придбала особа автівку – шикарну за 100 000 баксів, для зайняття підприємницькою діяльністю – таксування, супроводження чи іншого розумного та документально підтвердженого аргументування – ми НАДАЄМО субсидію!!
 
 Мало того ми навіть маємо застрахувати їм це майно!!
 
І лише тоді, коли люди будуть заробляти, або продадуть майно, або «загублять», чи знищать – ми отримаємо всі кошти з них, чи страхових компаній з урахуванням вартості майна, які буди їм виплачені!
 
5. Змінити систему оподаткування та встановити граничні розміри вартості товарів та послуг споживчого та коммунального кошику
 
6. За аналогією зі США примусово заключити з бізнесом «Цінову угоду» та заборонити підвищувати ціни на товари та послуги бех державного погодження – особисто Прем´єра.
 
7. Створити дорогу робочу силу в країні шляхов встановлення високої добової ставки – 6 долларів за годину.
 
8. Привести кількість державних службовців до пропорційної реально існуючої кількості громадян України. Та прибрати вітти родичів. Одна особа від одного осередку родичів. Всі інші за станок!
 
9. Заборонити нараховувати всім категоріям преміальні та інші види заоохечнь – крім голої ставки.

10 Забеспечити високою зарплатою одного члена родини в кожній родині.  

Сергій Бовикін
 
Комментарии (2)
Коля Пухов
24 октября 2019 г. 18:15
Субсидій немає вже 1,5 року, а балачки про них продовжуються й досі.
Коля Пухов
01 ноября 2019 г. 20:10
Serg Bovikin: "...в мене зокрема субсидія зараз у безготівковій формі ..."-------------------------------------Як казав Жванецький: "Не вірю!"
Блоги