Рус Укр
ГлавнаяБлогиІсторія з львівськими евакуаторами має всі шанси піти за новим колом
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Історія з львівськими евакуаторами має всі шанси піти за новим колом

2759
В міністерство внутрішніх справ звернулися щодо роботи евакуаторів у Львові, - повідомили в ГО «СПАС».

В міністерство внутрішніх справ звернулися щодо роботи евакуаторів у Львові, - повідомили в ГО «СПАС».

В заяві громадських активістів стверджується, що органи прокуратури діяли за невірним правовим алгоритмом, під час вирішення питання щодо незаконної роботи евакуаторів у м. Львові восени минулого року. 

Нагадую, 9 січня Галицький районний суд м. Львова, за об’єднаним позовом ГО «СПАС» та прокуратури ухвалив рішення, яким скасував пункти 5.2-5.17  рішення №388 від 01.06.12р. виконавчого комітету Львівської міської ради. В зазначених пунктах законодавчо враховувалися можливості проведення евакуації цілою низкою комунальних підприємств Львівської міської ради. Апеляційної скарги на це рішення суду так і не поступило.

Проте, виконавчий комітет Львівської міської ради 18 січня 2013р. прийняв нове рішення «Положення про порядок переміщення транспортних засобів…», в якому врахував обов’язковість евакуації за участі Державної автоінспекції.

Судовому розгляду даного питання передували скарги ГО «СПАС» до правоохоронних органів та акції громадського протесту, які були  проведені активістами цієї громадської організації.

 Ми вважаємо, що посадові особи львівської прокуратури пішли свідомо не тим правовим шляхом. Рішення виконкому Львівської міської ради, яким затверджувався порядок переміщення транспортних засобів на штрафний майданчик ЛКП «Львівелектротранс» по вул. Городоцька м. Львова – необхідно було скасувати повністю. І нового такого рішення просто не могло навіть бути прийнято!

Відповідно до пункту 56 Ст. 26 ЗУ «Про місцевого самоврядування в Україні», затвердження порядку переміщення транспортних засобів на штрафні майданчики належить до виключних компетенцій міської ради, а не її виконавчих органів. Отож, положення про роботу евакуаторів мало би затверджуватися на пленарному засіданні депутатів Львівської міської ради!

Саме тому, ми попрохали організувати нові перевірки правоохоронним органам. Оскільки виходить, що питання незаконності роботи евакуаторів у м. Львові по суті не вирішено. А з львівської громади лише вийшов пар обурення.

Фахівці прокуратури просто не могли не знати досконально ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні. Як і члени виконкому Львівської міської ради і сам мер Андрій Садовий.

Тому, ми перш за все просимо міністерство перевірити львівські правоохоронні органи на предмет корупції. Оскільки, попередні дії прокуратури у вирішенні питання роботи евакуаторів у Львові  обов’язково мають свій мотив.».

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги