Рус Укр
ГлавнаяБлогиРобота водовозок: історія та сьогодення
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Робота водовозок: історія та сьогодення

2729
Історія водопостачання у будь-якому місті тісно пов’язана з роботою водовозів, які задовго до появи централізованого водогону постачали городянам питну воду.

У Києві  у середині 19 століття доставлена водовозом бочка дніпровської води коштувала 40-60 коп. 

Навіть після запровадження у Києві в 1872 році централізованого водопостачання робота водовозів залишилась необхідною та прибутковою, оскільки на початку лише найзаможніші — усього 85 приватних садиб — отримували очищену воду з Дніпра безпосередньо у власні будинки. Для потреб решти населення встановили водорозбірні крани, які були зосереджені у центрі міста. Ними користувались і водовози: по 10 коп. за 50 відер з правом перепродати воду за домовленою ціною своїм потенційним клієнтам, що не являлися абонентами Київського водопровідного акціонерного Товариства.
 
Сьогодні водовозки також можна побачити на вулицях сучасного Києва, зокрема і безкоштовні водоцистерни Київводоканалу, які можна упізнати за стандартизованим блакитним покриття з нанесенням напису “Питна вода” та логотипом Товариства. 
 
Київводоканал надсилає їх на місце аварійної ситуації на водопроводі для потреб населення, якщо для робіт з відновлення трубопроводу необхідне відключення мешканців прилеглих будинків від централізованого водопостачання більш ніж на 3-4 години.
 
До соціальних об’єктів — шкіл, дитячих садків тощо — що потрапляють у зону аварійного обмеження водопостачання, Київводоканал надсилає водоцистерну обов’язково, і лише по її прибуттю здійснює  відключення для проведення відновлювальних робіт.
 
Окрім соціальних установ, пріоритетними об’єктами, що необхідно першочергово забезпечити питною води, є також будинки, мешканці яких не мають доступу до альтернативних джерел водопостачання — бювети чи свердловини у приватному секторі.
 
Воду у цистерни заправляють з централізованої мережі на виробничих об’єктах Товариства у декількох районах міста — Шевченківському, Дніпровському, Оболонському  та у Деснянському районі.
 
Розбір води з цистерн через спеціальні форсунки мешканці здійснюють самостійно у власну посудину. У разі необхідності відбувається дозаправка водовозки, яка працює на місці аварійної ситуації до відновлення централізованого водопостачання.
 
Звертаємо увагу, що вода з водовозок Київводоканалу завжди була безкоштовною послугою на місці аварійної ситуації на мережах Товариства.
 
Водовозку підприємства можна замовити і на платній основі. Для цього необхідне письмове звернення, яке Київводоканал задовольняє за умови наявності резервних цистер у визначений час. Вартість такої послуги залежить від відстані транспортування та об’єму замовленої води.
 
Додатково:
У Київводоканалі функціонує чотири водовозки ємністю від 5 до 11, 5  м куб. Промивання та знезараження цистерн, а також контроль за якістю води у водовозках, що проводить хіміко-бактеорологічна лабораторія Товариства, здійснюється постійно згідно з графіком.
Київводоканал
 
Комментарии (0)
Блоги