Рус Укр
ГлавнаяБлогиРеформа ЖКГ: Державна політика
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Реформа ЖКГ: Державна політика

2021
Перед тим як почитати реформу, потрібно спочатку зрозуміти що реформувати і потрібно зрозуміти в яку сторону йти. Це і є державна політика. Як це виглядає на прикладі близького мені житлового фонду.
Перед тим як почитати реформу, потрібно спочатку зрозуміти що реформувати і потрібно зрозуміти в яку сторону йти. Це і є державна політика. Як це виглядає на прикладі близького мені житлового фонду.
 
Є два варіанти побудови державної політики.
 
Один варіант - це те що спробують впровадити з 2015 року, коли за все що відбувається в будинку відповідає 100% власник. Гарна ідея, але витративши тільки з державного бюджету 2,5 мільярдів гривень ми створили за цей час тільки 2,61% відповідальних власників (це не враховуючи місцеві бюджети).
 
Робимо аналіз існуючої законодавчої бази (Не застарілої як написано, а нової, за цей час прийнято цілу низку законів) і бачимо декілька суттєвих помилок в самих законах, які не дозволяють зрушити з місця.
 
З другої сторони розглянемо інший можливий варіант державної політики, а чи всі українці готові стати повноцінними власниками свого житла?
 
В Німеччині та інших європейських країнах власники це 35-45% , інші це орендарі. Чи можливо розглянути варіанти не 100% ОСББ- зація, а залучивши польський досвід підійти по іншому, завдяки внесенню змін до законодавчої бази?
 
Або угорський варіант примусової ОСББ-іізації, коли мешканці БКБ мали час на те щоб зареєструвати ОСББ та звернутись до держави за допомогою.
 

Все це має бути сформовано на рівні міністерства, у вигляді необхідних законодавчих актів, а не тільки бажань та бюджетних коштів.  

Олег Попенко
 
Комментарии (0)
Блоги