Рус Укр
ГлавнаяБлоги"Пункти незламності" зламались
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

"Пункти незламності" зламались

1681
Кажуть, що під час війни владу не критикують. Кажуть, що така критика може призвести до розбрату всередині суспільства, що як ніколи має бути консолідованим у часи російської агресії, але...

Кажуть, що під час війни владу не критикують. Кажуть, що така критика може призвести до розбрату всередині суспільства, що як ніколи має бути консолідованим у часи російської агресії.


Все це можливо і правильно, але що робити, коли сама влада, яка, ніде правди діти, з честю прийняла бій 24 лютого, сама веде себе нелогічно, непрофесійно, непослідовно, що створює атмосферу недовіри до неї у суспільстві і закиди у бажанні попіаритися?

Після двох останніх атак росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури політтехнологи, наближені до Офісу Президента, накреативили, що пункти обігріву, які зазвичай облаштовують ДСНСники на випадок сильних морозів, можна пафосно перейменувати з «ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ».

Не встигли погодити придворні крієйтори  такий «креатив» в Офісі Президента, як в марафоні «Єдині новини» кожні десять хвилин почали оголошувати, що в «ПУНКТАХ НЕЗЛАМНОСТІ» нескорені  українці зможуть і відігрітися, і випити чаю, і зарядити гаджети, і навіть вийти в Інтернет за допомогою  терміналів Starlink від самого Ілона Маска, і що їх вже відкрито більше 4 тисяч по всій Україні і їхня кількість збільшуватиметься, і скоро їх буде майже мільярд, як і дерев, які мали висадити під егідою влади за рік…

І пішли, поспішили, повалили…але у багатьох з цих пунктів замість «НЕЗЛАМНОСТІ» на українців очікував повний «ОБЛОМ».

Інформаційні сайти та Фейсбук просто вибухнули від гніву незламних українців, бо воно виявилося черговою мильною інформаційною бульбашкою від влади.

У багатьох випадках жодних "Пунктів незламності" за вказаними на владних сайтах  та Телеграм-каналах адресами просто не було.

"Все, що було зазначено як "Пункти незламності", такими не виявилися", - написав у Facebook мешканець одного із спальних районів Києва.

Видання «Апостроф» опублікувало історію поневірянь одного киянина, який мешкає у столичному районі Дорогожичі, який докладно розповів  про свою "Одіссею": "Після того, як у будинку дві доби не було води, я вирушив на пошуки "Пунктів незламності". Згідно з картою, розміщеною в інтернеті, з'ясував, що найближчий з них знаходиться в школі №199 на Бакинській вулиці. Я вирушив туди, але двері школи опинилися зачиненими, світла всередині не було, і на стукіт ніхто не відгукнувся. Наступним пунктом пошуків виявився дитячий садок №293 (вулиця Ольжича, 13а) Там обстановка була краща - було світло, але співробітники закладу на прохання пустити всередину, щоб хоча б зарядити телефон, відповіли відмовою. Мовляв, вони не знають про те, що садок є "Пунктом незламності", і вони не можуть пускати всередину приміщення сторонніх".

Все тому, що столичні чиновники дуже полюбляють звітуватися про 120 відсотків виконання плану «з гори». Ну так вже історично склалося. І цього разу так сталося. Не встигли 22 листопада поставити з Офісу Президента завдання, вже через кілька годин за  словами начальника обласної поліції Андрія Нєбитова  було відкрито 371 “пункт незламності”. А Київська міська військова адміністрація (КМВА) теж ввечері 23 листопада повідомила, що в столиці “невдовзі буде введено близько 500 “пунктів незламності”.

Але вони виявилися або відсутні реально, або без обладнання, або у них самих не було світла. Влада зрозуміла, що трохи провадилася і вже у вечірньому зверненні Президента ми побачили чергову серію улюбленої  вистави «Цар у нас хороший, бояри у нас погані».  Володимир Зеленський грізно попередив Володимира Кличка про те, що профанацію з київськими Пунктами Незламності ніхто й нікому не пробачить, як і брехню у звітах різного рівня, і вставив нову обойму у автомат…(сарказм автора, якщо хтось не зрозумів).

Іншим фейлом проекту «Пункт Незламності» виявилося те, що у влади ідея є, а фінансів на її реалізацію не має від слова «зовсім». Тому наповнення грішми нової ідеї владних політтехнологів вирішили повісити на органи місцевого самоврядування, очевидно забувши про відверто сумнівні результати фінансування тими ж ОМСами добровольчих формувань територіальних громад, які тепер поспіхом «оптимізують» та «ущільнюють» через брак грошей на їх утримання.

Місцева ж влада нічого кращого не знайшла, як оголосити «Пунктами Незламності» місцеві дитячі садочки, школи та медичні заклади, бо в кінці листопада, коли бюджет майже порожній, розгортати окремі пункти, облаштовувати їх це тойво…якось дуже затратно. Тому виїхати на бюджетниках – самий оптимальний варіант. І на гору відзвітуватися є чим, і з бюджету гроші не витрачати.

В свою чергу, керівники садочків, шкіл та медичних закладів, яких поставили перед фактом облаштування з нічого «Пунктів Незламності», щоб не винаходити заново велосипед, вирішили залучити для допомоги в цьому загальнодержавному питанні своїх працівників і батьків. Звісно  в добровільно-примусовому порядку, як ото кожного року скидатися на штори.

Видання «Полтавщина» повідомляє, що на обслуговування цих пунктів збирають кошти із вчителів та батьків. Вчителі однієї зі шкіл скидаються по 100 грн на подовжувачі до генератора. В деяких школах на переноски скидаються батьки. Одна із полтавок розповіла, що в садочку з батьків збирають на воду, печиво для пункту обігріву. Кожна група «зобов’язана» надати речі по списку.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін відреагував на такі закиди звичним аргументом, що то «перегиби на місцях і неповне розуміння місцевою владою механізму реалізації проекту «Пункт Незламності». Знову «бояри погані»…

Не треба бути політичним експертом, щоб зрозуміти, що Офіс Президента почав передвиборчу кампанію. Чи не зарано? Бо війну ми ще не виграли, і ціна перемоги буде дуже важкою. Українці незламні і без спеціальних «пунктів» від влади. І якщо можливо пробачити помилки влади під час війни, то брехню в такій ситуації пробачити не можливо.  

Андрій Осадчий
 
Комментарии (0)
Блоги