Рус Укр
ГлавнаяБлогиНова галочка Львівської влади у вирішенні питання сміттєзвалища
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Нова галочка Львівської влади у вирішенні питання сміттєзвалища

3125
На минулому тижні, на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради розглядали проблему Грибовицького сміттєзвалища.

На минулому тижні, на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради розглядали проблему Грибовицького сміттєзвалища.

Серед запрошених на засідання, були і керівники міста. Від Львівської міської ради -мер Львова Андрій Садовий та його перший заступник Олег Синютка, від Львівської обласної державної адміністрації голова Віктор Шемчук.та перший заступник голови ЛОДА Василь Пісний.

На засіданні заслухали виступи представників комісії обласної ради, окремих депутатів та керівників виконавчих органів Львівської міської ради, представників облдержадміністрації, представника прокурора Львівської області, інших.

До виступаючих присутні задавали питання. Переважно питання носили риторичний характер: «Хто винен і що робити далі»… Доповідачі переважно зачитували цифри сум коштів виділених на вирішення проблеми сміттєзвалища та замовлених експертиз.

Представник прокурора нагадав, що за останніх 10 років на покращення екологічної ситуації в районі сміттєзвалища виділено 30 мільйонів гривень, проте результуючі капіталовкладень сумнівні. Як наслідок, прокуратурою скеровано позов в Адміністративний окружний суд.

Окремої уваги заслуговує виступ голови Грибовицької сільради Ігоря Пителя, який наголосив, що поки говорять про різні масштабні та гіпотетичні речі – можна зробити певні кроки для коригування екологічної проблематики вже сьогодні. Це стосувалося і системи дегазації, і заліснення території. Цікавий виступ був депутата екологічної комісії Малехівської сільської ради, який вірно наголосив, що полеміка навколо питання сміттєзвалища триває вже давно і має скорше театральний характер. Якщо би влада хотіла зробити реальні кроки по вирішенню питання, то вже давно би мали місце вагомі результати. Він запитав присутніх, чи хіба щось зміниться після проведеного засідання?

Конкретні питання до запрошених до слова учасників засідання комісії задавав і Зиновій Бермес, голова громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації. Але найбільш спантеличив присутніх виступ Зиновія Саляка, депутата першого скликання Львівської міської ради. Він нагадав, що мешканка с. Малехів п. Г. Набит через суд спонукає виконавчі органи Львівської міської ради до вчинення дій стосовно вирішення питання Грибовицького сміттєзвалища. І що суд першої інстанції виніс рішення на користь громаді, і що в апеляційному адміністративному суді Львівської області розглядатимуть скаргу виконавчих органів Львівської міської ради. Головуючим суддею по цій справі №470213 назначено Мікулу О.І.

Спасіння утопаючих – справа рук самих утопаючих! Тому щиро впевнений, поки громада через суд та інші заходи не доб’ється вирішення своїх проблем – влада лише говоритиме на засіданнях!

 

 

 

 

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги