Рус Укр
ГлавнаяБлогиМОНмолодьспорту закони не писані, або чому не виконується законна вимога суду
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

МОНмолодьспорту закони не писані, або чому не виконується законна вимога суду

2853
Окружний адміністративний суд м. Києва не може змусити міністерство виконати умови публікації оголошення про розгляд справи

Друзі нагадаю, що в Окружному адміністративному суді м. Києва під головуванням судді Амельохіна В.В. триває розгляд справи № 2а-15781/12/2670 за позовом Всеукраїнської громадської організації «Фундація молодих лідерів України» (далі по тексту – Фундація), представником якої є Голова Фундації, адвокат, правозахисник – Роман Хорольський, до Кабінету Міністрів України (далі по тексту – КМУ), Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (далі по тексту – МОНмолодьспорт) про визнання протиправними дій, скасування нормативно-правових актів.

 В позові вимагається:

 1.     Визнати дії та бездіяльність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України по формуванню складу Молодіжної ради неправомірними.

2.     Визнати дії та бездіяльність Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Табачника Д.В. по формуванню складу Молодіжної ради  неправомірними.

3.     Визнати дії та бездіяльність Кабінету Міністрів України по формуванню та затвердженню складу Молодіжної ради  неправомірними.

4.     Визнати дії та бездіяльність Прем’єр міністра України Азарова М.Я. по формуванню та затвердженню складу Молодіжної ради  неправомірними.

5.     Визнати незаконним, протиправним, таким, що не відповідає нормам Конституції та Законам України Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: від 03 серпня 2012 р. № 893 «Про заходи з формування Молодіжної ради» та скасувати його.

6.     Визнати незаконним, протиправним, таким, що не відповідає нормам Конституції та Законам України Розпорядження Кабінету Міністрів України № 835 від 24 жовтня 2012 р., яким було затверджено склад Молодіжної ради та скасувати його.

7.     Зобов’язати Кабінет Міністрів України сформувати склад Молодіжної ради у відповідності до Положення про Молодіжну раду, яке затверджене Постановою КМУ № 673 від 20.06.2012р.

8.     Зобов’язати Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України сформувати склад Молодіжної ради у відповідності до Положення про Молодіжну раду, яке затверджене Постановою КМУ № 673 від 20.06.2012р.

Відбулося вже 5 засідань, на яких по суті позов так і не розпочали розглядати. Однією із причин постійного перенесення розгляду справи є те, що МОНмолодсьпорту не виконує вимогу суду.

Так, відповідно до статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відкриття  провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов'язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до судового розгляду.

Керуючись відповідною нормою, суд зобов’язав відповідачів вчинити такі дії. КМУ хоч і не з першого засідання, але виконав вимогу суду, а от МОНмолодьспорт до цього часу цього не зробив. Суд виніс вже окрему ухвалу, в якій в чергове зобов’язав вчинити такі дії, проте поки що реакції не має ніякої. Вже завтра я зможу побачити виконано це чи ні, оскільки відбудеться чергове судове засідання.

То чому ж не можна виконати таку легку вимогу?

На думку спадає декілька причин цьому.

По-перше це те, що міністерство ніяк не хоче й не може визнати свою помилку у формуванні молодіжної ради, а відтак і погодитися з позовними вимогами.

По-друге це те, що юридичний відділ міністерства має досить низький фаховий рівень підготовки і просто не знає як цю вимогу виконати. Хоча нагадаю друзі, що в державному бюджеті на 2013 рік на апарат міністерства передбачено суму в розмірі 23 828 854, 6 грн.

По-третє це те, що міністерство розуміє що програє суд і просто по максимуму затягує це в часі.

Проте, невиконання вимог суду тягне за собою притягнення до відповідальності, про що я неодноразово наголошував під час розгляду справи, але головуючий суддя не зважає на це та просто благає їх виконати цю вимогу.

Тож виходить, що МОНмолодьспорту закони не писані!

Тож чекаємо чергового розгляду справи, яке відбудеться 27 лютого 2013 року о 11 год. 40 хв. в приміщенні Окружного адміністративного суду м. Києва за адресою: м.Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1, зал судового засідання №36.

Запрошую представників ЗМІ, громадських активістів та усім кому це цікаво.

Тож друзі бій триває, перемога не загорами.  

Роман Хорольський
 
Комментарии (0)
Блоги