Рус Укр
ГлавнаяБлогиМайбутнє електрогенерації в Україні
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Майбутнє електрогенерації в Україні

2321
Популярно про те, що розкидано за моїми статтями, коментарями та дискусіями при підготовці різних нацланів, стратегій, нацповідомлень, аналітики тощо.
Популярно про те, що розкидано за моїми статтями, коментарями та дискусіями при підготовці різних нацланів, стратегій, нацповідомлень, аналітики тощо.
 
1. Вугільна генерація має вмерти! Існуючі потужності не витримають конкуренції по собівартості електроенергії із відновлюваними джерелами (ВДЕ). А на нове масштабне будівництво не дадуть фінансування із екологічних причин. А той хто побудує нове – збанкрутує! Тактично будуть робитися всі можливі спроби протягнути агонію вугільної генерації за рахунок реконструкції та модернізації існуючих блоків. 
 
2. Атомна генерація вмре природнім шляхом! Існуючі блоки будуть проходити продовження експлуатації до максимальних термінів. Але нове будівництво з нульового циклу практично неймовірне. Завершення Х-3/Х-4 можливе, але ймовірність зменшується з кожним роком. 
 
3. Великі гідростанції існуючі будуть експлуатуватися настільки довго наскільки це можливо та будуть модернізуватися\реконструюватися. Будівництво нових мало ймовірно.
 
4. Малі/міні/мікро гідростанції будуть будуватися, але значну часту в балансі енергії та потужності не займуть. 
 
5. БіоТЕЦ будуть розвиватися та витісняти ТЕЦ на інших видах палива. 
 
6. ВЕС/СЕС будуть розвиватися експоненціально та витісняти із балансу ЕНЕРГІЇ всіх, крім великих та малих/міні/мікро ГЕС та біоТЕЦ. Причина – дуже низький LCOE, який має знаний технологічний потенціал до зниження. Будуть розвиватися як мікро СЕС (на будинках), так і великих СЕС/ВЕС-парки. 
 
7. Експоненціальне зростання потужності з накопичення енергії та швидкоманеврової потужності. Тому гідроакумулюючі станції будуть добудовані на існуючих об’єктах. Будівництво нових мало ймовірно, бо їх LCOE/ LCOP програє іншим. Акумулювання буде розвиватися на нових технологіях. Яких? Питання відкрите, але це будуть не лише літій-іонні АКБ, про які найчастіше говорять. Акумуляція та швидкоманеврові потужності будуть основою підтримання балансу ПОТУЖНОСТІ системи в добовому графіку роботи ВЕС/СЕС. 
 
8. Управління попитом має колосальний потенціал та зможе значно оптимізувати витрати на п. 7
 
Яким буде енергобаланс генерації?
 
Якісно:
  1. середньостроково - (сонце+вітер+гідро+біо)+газ+атом; довгостроково - (сонце+вітер+гідро+біо)+газ;
  2. далі – поява нового джерела, можливо, термояд, який кардинально змінить баланс.
Олексій Хабатюк
 
Комментарии (1)
Коля Пухов
20 октября 2018 г. 22:36
В частных хозяйствах летом тёплую воду получают путём подогрева на солнце. Для этого воду заливают в резервуары, окрашенные в чёрный цвет. Резервуары с водой в течение дня находятся под палящим солнцем, и к вечеру тёплая вода готова. Кроме экономии газа , вода, подогретая на солнце полезнее, чем на газу.-----------------------------------------------------------А почему этого не делать летом в масштабе города и брать за тёплую воду плату , как за горячую?
Блоги