Рус Укр
ГлавнаяБлогиКрок вперед, два назад - як Герус свій ляп «ВИПРАВЛЯВ»
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Крок вперед, два назад - як Герус свій ляп «ВИПРАВЛЯВ»

1546
Не вщухають пристрасті навколо #ВосьмаПравкаГеруса, якою той відкрив вільний імпорт електроенергії з Росії.
Не вщухають пристрасті навколо #ВосьмаПравкаГеруса, якою той відкрив вільний імпорт електроенергії з Росії. Скандал вже докотився до Європи - про це пишуть європейські ЗМІ, говорячи про те, що Україна своїми руками робить все, щоб з Росії були зняті санкції.
 
Андрій Михайлович вирішив не чекати, поки йому надають по рукам його ж куратори з Офісу Президента і взявся виправляти свій ляп. Але Герус був би не Герус, якби, прикриваючись одним, не втворив чогось іншого.
 
У законопроект 2236-2 він дійсно вніс норму, яка унеможливлює вільний імпорт електроенергії з Росії. Але там же дозволяються імпорт з Білорусі. Хотів би нагадати, що українська електроенергетична система синхронізована з російською та білоруською, які, в свою чергу, синхронізовані між собою.
 
Наївно думати, що неможливо продати російську електроенергію через Білорусь. Ще наївніше думати, що електроенергія, яка генерується на білоруській атомній електростанції, збудованій за російські гроші, російськими інженерами і на російському паливі, є білоруською. Та й запрацює вона лише в наступному році.
 
Другою ініціативою даного законопроекта від Геруса є законодавче зниження price caps (верхня цінова межа) на внутрішньодобовому ринку електроенергії та ринку на добу наперед.
 
Нагадаю, що аналогічне рішення Герусу не вдалося протягнути через НКРЕКП декілька тижнів тому. І він вирішив пропхати його там, де люди менше розуміються в електроенергетиці - в Комітеті з питань енергетики Верховної Ради.
 
При цьому ані Геруса, ані його агресивно налаштованих колег зі «Слуги народу» не бентежить той факт, що законами тарифи не регулюються. Для цього є НКРЕКП. Але задача в них стоїть, і вона має бути виконана за будь-яку ціну.
 
І останнє нововведення від Геруса - це законодавче право Укренерго відключати від енергосистеми зелені електростанції, потужність яких складає 150 МВт. Мотивація - забагато електроенергії в Україні. Хоча перед цим (за 5 хвилин) її було мало і потрібно було імпортувати з Росії.
 
Сьогодні в Україні лише 3 електростанції мають таку потужність. І всі вони, за дивним збігом обставин, належать ДТЕК. Тобто пан Герус вже відкрито приймає участь у атаці одного олігарха (Коломойського) проти іншого (Ахметова). При цьому використовуючи свою посаду голови Комітету з питань енергетики Верховної Ради України.
 
Все б добре, але такі дії Геруса і його «зелених» послідовників має ряд негативних наслідків:
 
1. Грубо порушується Угода про Асоціацію України з ЄС. Ми ризикуємо втратити всі напрацювання, які отримали такою дорогою ціною.
2. Забираються гроші в українських шахтарів та енергетиків і віддаються в Росію.
3. Забираються гроші з української економіки і віддається в російську.
4. Створюється неправомірний тиск на приватний бізнес з використанням державної влади. Тим самим показується, що в Україні діє «право сили», а не «сила права», і що ми ненадійний партнер.
 
Про всі ці застороги говорили більш досвідчені депутати Комітету: Михайло Волинець, Алексей Кучеренко, Вікторія Гриб. Але, на жаль, «слуги народу», яких більшість, просто брали кількістю. Влучно описала ситуацію пані Вікторія Гриб - диктатура дилетантів.
 

А я скажу більше - необільшовизм, що загрожує існуванню України!  

Олександр Трохимець
 
Комментарии (0)
Блоги