Рус Укр
ГлавнаяБлогиКомплексна схема розміщення тимчасових споруд: корупція, боротьба чи імітація?!
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Комплексна схема розміщення тимчасових споруд: корупція, боротьба чи імітація?!

3127
Для чого розробили схему і чи потрібна вона столиці?

20 листопада 2013 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації було вперше презентовано для громадськості Комплексну схему розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві. З боку міських чиновників були присутні перший заступник Голови КМДА Голубченко А.К., директор Департаменту міського благоустрою, збереження природного середовища Садовий С.М., директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Денисюк Л.В., заступник директора – начальник Служби містобудівного кадастру Департаменту містобудування та архітектури Вавриш А.В. та інші.

Я детально ознайомився з запропонованою схемою, і як активний громадський діяч та громадський інспектор з благоустрою міста Києва був дуже здивований даним документом, але про це пізніше.

Повернемось трохи до історії. Про цю схему КМДА веде мову з 2010 року, проте, то коштів не виділяли, то не до цього було керманичам міста.

І от 28 лютого 2013 року Рішенням Київської міської ради № 97/9154 все ж було доручено міським чиновникам розробити та впровадити таку схему.

Після цього було проведено тендер, визначено трьох розробників, які і зробили документ. На все це витрачено 540 тисяч гривень. Вдумайтеся друзі, півмільйона гривень на розробку документа!!!

За задумом посадовців схема передбачає зменшення кількості МАФів у місті до кінця 2014 року до 6500 одиниць, які будуть розміщені у конкретно визначених місцях з урахуванням обмежень та вимог. Тимчасові споруди будуть однотипними, що на думку чиновників позитивно вплине на загальний архітектурний вигляд території, де ці споруди розміщуватимуться. Кожне місце в комплексній схемі має свій унікальний номер та набір атрибутів: функціональне призначення, архітип, форматні та економіко-планувальні зони тощо.

Очевидно, що дана тема викликала і викликає велике зацікавлення з боку громадськості, а відтак питання чиновникам поставити було дуже важко, а точніше практично не можливо. Проте мені це вдалося, я їх постав аж два. Вони дуже прості, але розкривають всю суть цієї схеми і боротьби міською адміністрацією з проблемою МАФів в столиці.

І так, перше запитання: «Чи вважають міські посадовці запровадження комплексної схеми ефективним інструментом боротьби з незаконним встановленям та хаотичним роміщенням тимчасових споруд?»

Відповідь очікувана! Всі в один голос відповіли тверде «Так!», правда Голубченко А.К., додав, що ефективним, але цього мало.

Ну не вже вони дійсно вірять в те, що з затвердженням документу на вулицях міста перестануть незаконно розміщувати кіоски, торгові ролети, палатки тощо? В них не будуть продавати алкоголь, тютюнові вироби і інші групи товарів? За різними даними на сьогодні їх за тиждень встановлюють 100-120 шт. в них незаконно реалізують алко та тютюнові вироби, продаючи їх неповнолітнім. Багато експертів разом зі мною твердо переконані, що цей документ ефекту не дасть.

Враховуючи зазначене, я задав наступне питання: «Чи не вважають міські чиновники, що краще ці кошти було би витратити та направити на реальну боротьбу з порушниками та демонтажем незаконно встановлених споруд?! Наприклад закупівлю спец техніки для демонтажу, збільшити кількість інспекторів і т.д.?». На сьогодні, за офіційної інформацією КМДА, профільний департамент спільно з районними адміністраціями, в день сумарно можуть демонтувати не більше 10-12 тимчасових споруд. Відповів Садовий С.М. «Так було б добре, але схема також потрібна».

Підводячи підсумок і враховуючи документ, відповіді чиновників та реальну картину на вулицях столиці нашої держави можу констатувати, що на сьогодні такими документами влада тільки імітує боротьбу з порушеннями та незаконно встановленими тимчасовими спорудами. Я не проти ініціатив по боротьбі з порушеннями законів, але я за раціональне використання бюджетних коштів.

Після обговорення я відразу звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням провести перевірку ефективності витрачання бюджетних коштів Києва на розробку та впровадження комплексної схеми. Я не допущу красти та витрачати кошти киян в нікуди!  

Роман Хорольський
 
Комментарии (0)
Блоги