Рус Укр
ГлавнаяБлоги«Київенерго» повернути киянам
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

«Київенерго» повернути киянам

2931
Мешканці столиці України давно звикли до «сюрпризів» від ПАТ «Київенерго», які поки користуються дивною поблажливістю від влади країни та Києва. Нерідко дії енергетиків ставлять людей у цейтнот, якщо не сказати більше: у безвихідь!
  «Берегитесь лжепророков, которые приходят к вам в овечьей одежде, а внутри они суть волки хищные»
                         (Евангелие от Матфея, гл.7, стр.15 )
 
Мешканці столиці України давно звикли до «сюрпризів» від ПАТ «Київенерго», які поки користуються дивною поблажливістю від влади країни та Києва. Нерідко дії енергетиків ставлять людей у цейтнот, якщо не сказати більше: у безвихідь!  
 
Як на мене, бізнес-діяльність працівників ПАТ «Київенерго» не відзначається прозорістю та має відтінки антиконституційної і антинародної. Так, я не помилився. Адже якщо проаналізувати окремі статті Конституції України, Концепцію і Закон «Про національну безпеку» приблизно такі висновки напрошуються щоб якось відобразити сьогодення цієї бізнес-структури. Є протиріччя, неузгодження. Це небезпечний синдром. Обгрунтованість підняття нових тарифів на електроенергію, гарячу воду і теплопостачання мають  очевидно перевірити у Генеральній Прокуратурі і у  Кабінеті Міністрів, а також свої висновки з цього приводу повинна зробити і Київська міська держадміністрація, яка є своєрідним гарантом соціальної захищеності і добробуту киян. Але піком останніх зловживань явилися нові платіжки киянам з міфічними боргами за централізоване опалення. Усе більше киян і представників засобів масової інформації переймаються питаннями:
1.Чому «Київенерго» було передано в управління компанії ДТЕК Р.Ахметова до кінця 2017 року на вельми невигідних для киян умовах?  
2. Чому органи прокуратури, які досліджували цей факт так і не закінчили розслідування та не звітували по цій проблемі громадськості?
 
Нинішня непрозора і не зовсім зрозуміла для багатьох діяльність ПАТ «Київенерго» піддається нищівній критиці у засобах масової інформації. 11.08.2016 року на сайті юридичного журналу «Конфлікти і закони» опубліковано розгромну статтю «Киевэнерго: обворовывать киевлян легко», а портал «Останній Бастіон» 1.08.2016 надрукував статтю: «Посилюються протести проти тарифного свавілля «Київенерго». Трішки раніше, на сайтах «Fraza-ua»,  «Politica-ua» був розміщений гостро критичний матеріал «Киевэнерго отобрать у Ахметова и вернуть столице». І ще наголошу про кілька важливих публікацій на цю проблемну тему: «Киевляне обвиняют Киевэнерго в мошеничестве» (телеканал «НТН»), «Киевляне разоблачили аферу со счетчиками тепла», «Кияни відмовляються платити компанії Ахметова криваві гроші», «Київенерго наживається на субсидіях» (інформаційний портал Znaj.ua), «Понад 700 будинків залишилися без гарячої води»(depo Київ»), «Кияни скаржаться за штучні борги від «Київенерго» (перший соціальний портал «Страйк») . Цей перелік  ганьби можна продовжувати… Не так давно, коли був на мітингу проти тарифів біля Верховної Ради, чув на власні вуха і бачив плакати з протестами людей проти «Київенерго». Митингувальники вимагали ретельного розслідування сумнівних і непрозорих схем, пов’язаних із бізнес-діяльністю Київенерго. 
 
Нещодавно людський гнів та прокляття на адресу «Київенерго» автор цих рядків документально зафіксував на світлинах по вулиці Констянтинівській, Нижній Вал та на стовпах біля метро «Контрактова площа».
 
Чи знають про це все у державних владних кабінетах та у структурах правоохоронної системи, у Верховній Раді України?...
 

Є думки й пропозиції, що «Київенерго» потрібно повернути у комунальну власність Києва. Адже нормальна соціальна людина ніколи не зможе примиритися з фактами отаких «послуг» та опіки від згаданої структури. Дискомфорт нервовий і психологічний – реакція на кричущі порушення конституції і законів України. Тяжко думається зараз українському інтелігентові чи простій людині. І так вони розмірковують, що вгрузають в трясовині негараздів, які і паралізують у декого навіть думання. І відчувають безсловесним криком сукупності нервових волокон, що безсилі пробити мур летаргії народу, кровинкою якого вони є…. 

Олександр Борщевський
 
Комментарии (0)
Блоги