Рус Укр
ГлавнаяБлогиЯк Львівська міська рада захищає зелені насадження
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Як Львівська міська рада захищає зелені насадження

2972
Зелені насадження можна знищувати на прибудинковій території безнаказано? Принаймні, Львівська міська рада за таке не засуджує, інформують в ГО «СПАС».

Зелені насадження можна знищувати на прибудинковій території безнаказано? Принаймні, Львівська міська рада за таке не засуджує, інформують в ГО «СПАС».

ГО «СПАС» була долучена третьою особою, в позові департаменту містобудування Львівської міської ради до гр. Кулинич про стягнення шкоди зеленим насадженням у розмірі 900 грн. Позов від виконавчих органів Львівської міської ради був наслідком попередніх заяв ГО «СПАС» стосовно знищення дерев прибудинкової території житлового будинку №75 пр. Червоної Калини. До першої письмової заяви були зібрані підписи мешканців, надані фотоматеріали.

Проте суд закінчився нічим. Суд задоволив заяву представника департамента містобудування Львівської міської ради. І відповідно до ухвали Сихівського районного суду м. Львова від. 4 грудня 2012р., позовна заява залишилась без розгляду. Прибудинкова територія залишилась без зелених насаджень, а винуватці не наказані.

 Відбулося декілька судових засідань. Від ГО «СПАС», мною були надали усні та письмові пояснення, фото. Багаторічні дерева досягали вікон відповідача по справі. І ймовірно що затіняли вікна або заваджали сателітарній антені, тощо.

Письмовою заявою ГО «СПАС», Львівська міська раду була своєчасно повідомлена, на наступний день після знищення дерев. Дуже дивно, що оперативно не спрацювали працівники ЛКП «Хуторівка», на чиєму балансі знаходиться будинок по пр. Червоної Калини, 75. А Сихівська районна адміністрація, навіть не була долучена третьою особою в позові. Довелося представникам ГО «СПАС» це відмітити під час судового засідання.

Представникам виконавчих органів Львівської міської ради відразу не подобався позов. За дверима судової зали, вони звинувачували ГО «СПАС» в ініціюванні непотрібних їм процесів, зайвій для них роботі. А представник ЛКП «Хуторівка», взагалі не міг стримати своїх емоцій і навіть під час судового засідання кричав : «Це все ГО «СПАС» заварило цю кашу…»

Зрештою, відповідача по справі не було оштрафовано, окремі дії ЛКП «Хуторівка» та Сихівської райадміністрації були несвоєчасні, а саму позовну заяву залишили без руху.

Виходить, що у Львові шкодоробам можна робити все що заманеться. Львів відкритий для світу!.

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги