Рус Укр
ГлавнаяБлогиЯк боротися з порушеннями благоустрою в Києві
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Як боротися з порушеннями благоустрою в Києві

3135
Практичні поради для пересічного жителя столиці.

Все частіше й частіше нам зустрічаються випадки порушення благоустрою на вулицях нашого славетного міста. Це і неприбрані вулиці, і купи невивезеного сміття, і вирубка дерев, і пошкодження ґрунтового покриття та газонів, і незаконне розміщення МАФів тощо. Порушниками цього стають і представники органів державної влади, і суб’єкти господарювання, і просто громадяни.

То що ж робити з цим, адже нам тут жити і кожен з нас хоче щоб йому було комфортно в столиці. Влада не завжди вчасно реагує, а інколи і взагалі не реагує на порушення. Причини такого різні. Однією з них є те, що представники влади не завжди знають, що робиться за вікнами їхнього кабінету. І тут наша з вами задача оперативно надавати їм таку інформацію, спонукати їх до роботи та вимагати її виконання.

Як це зробити надам декілька практичних поряд і прикладів документів.

Насамперед хочу порадити ознайомитися з Законом України «Про благоустрій населених пунктів» ( http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2807-15 ) та правилами благоустрою міста Києва, що затверджені рішенням Київради від 25.12.2008 №1051/1051 ( http://www.kmr.gov.ua/decree_poryadki.asp?Id=6068), задля того щоб все ж ви володіли інформацією про те, хто і що має робити чи не робити в місті, а головне при яких умовах та на яких підставах.

Після того як ви їх прочитали ви вже володієте повною інформацією і вам простіше виявити порушення та віднайти спосіб припинити його.

Які основні порушення?

Згідно з п. 20.1.1. Правил благоустрою міста Києва до відповідальності за порушення у сфері благоустрою притягуються особи, винні у:

- порушенні вимог Законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про відходи" та "Про охорону навколишнього природного середовища";

- порушенні встановлених державних стандартів, норм і цих Правил;

- проектуванні об'єктів благоустрою м. Києва з порушенням вимог Правил забудови м. Києва та державних будівельних норм;

- порушенні режиму використання й охорони територій та об'єктів рекреаційного призначення;

- самовільному зайнятті території (частини території) об'єкта благоустрою;

- пошкодженні (руйнуванні чи псуванні) вулично-дорожньої мережі, інших об'єктів благоустрою;

- знищенні або пошкодженні зелених насаджень чи інших об'єктів озеленення;

- забрудненні (засміченні) території;

- самовільному наклеюванні оголошень, інформаційно-агітаційних плакатів, реклами, листівок тощо та нанесенні написів, малюнків тощо на об'єктах благоустрою території міста;

- неналежному утриманні об'єктів благоустрою, зокрема покриття доріг, тротуарів, освітлення території тощо;

- створюванні умов, які ускладнюють або унеможливлюють прибирання об'єктів та елементів благоустрою.

Як же бути коли ви виявили порушення елементу благоустрою?

Відразу ж писати заяву в довільній формі до керівника чи то міської державної адміністрації, чи то до керівника районної в місті державної адміністрації з вимогою провести перевірку та вчинити всі необхідні дії, в т.ч. притягнути винних осіб до відповідальності, а головне надати вам письмову відповідь та прозвітувати про проведену роботу.

 

Наприклад:

Голові Київської міської

 

державної адміністрації

ПОПОВУ О.П.  

 ПІП (повністю)

Повна адреса для листування, контактний телефон

 

Мною 01.01.2013 року було виявлено порушення благоустрою міста Києва (вказати, яке саме) за адресою __________________ (вказати повністю), що підтверджується ____________________ (вказати чим за наявності).

________________________________ (описати деталі, які вами було виявлено). _____________________ (вказати порушника та його дані за наявності).

 

Враховуючи викладене вище, та керуючись Законом України "Про благоустрій населених пунктів",  Законом України "Про звернення громадян", Правилами благоустрою міста Києва,

ПРОШУ:

1.  Організувати перевірку вказаних вище даних.

2.  За результатами перевірки вжити всі необхідні дії з метою недопущення порушення чинного законодавства та правил благоустрою міста Києва, а також притягнення винних до відповідальності.

3.  Під час здійснення перевірки забезпечити мою участь. (вказати за бажанням)

4.  Про результат розгляду даного звернення надати письмову відповідь у встановлений законодавством термін за адресою: (вказати адресу на яку надавати вам відповідь).

 

(дата)

(підпис)

Не пізніше ніж через 30 днів вам нададуть відповідь про виконану роботу. Що ж далі? Якщо порушення усунуто то тут все добре і ви недаремно витратили свої зусилля. Якщо ж нічого не було зроблено, то рекомендую повторно звернутися з заявою, де обов’язково вказати, що вже звернення з даного питання було на яке не було ніякої реакції, а тому звертаєтеся повторно. Якщо і на повторне звернення ніякої реакції, то рекомендую відразу звертатися до прокуратури (районної чи міської) з метою захисту своїх прав та інтересів.

 

Наприклад:

Прокурору міста Києва

 

БЕЗКИШКОМУ М.Г. 

ПІП (повністю)

Повна адреса для листування, контактний телефон

 

Мною 01.01.2013 року було направлене звернення до ___________________ (вказати повну назву органу до якого було направлене звернення) щодо _________________________ (вказати щодо чого було звернення) (копія звернення додається), отримання якого підтверджується _______________ (вказати чим: поштові квитанції, копія листа з відміткою держ. органу про отримання, інше). Проте реакції ніякої не відбулося, відповідь мені не було надано.

01.02.2013 року я повторно направив дане звернення (копія звернення додається). Однак до цього часу ніяких дій не було вчинено, а відповідь мені знову не надано. (вказати якщо було повторне звернення)

Частина 2 ст. 19 Конституції України вказує, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

 

Враховуючи викладене вище, та керуючись Конституцією України, Законом України "Про звернення громадян",  Законом України «Про прокуратуру»,

ПРОШУ:

1.     Організувати перевірку вказаних вище даних.

2.     За результатами перевірки вжити всі необхідні дії з метою недопущення порушення чинного законодавства та відновлення моїх прав та законних інтересів, а також притягнення винних до відповідальності.

3.     Під час здійснення перевірки забезпечити мою участь. (вказати за бажанням)

4.     Про результат розгляду даного звернення надати письмову відповідь у встановлений законодавством термін за адресою: (вказати адресу на яку надавати вам відповідь).

 

(дата)

(підпис)

 

Друзі це все не займе багато часу у вас, проте це може змусити чиновників запрацювати, а проблема буде вирішена. Не потрібно спеціально йти і шукати порушення. Ми кожного дня ходимо/їздимо на роботу, в магазини, на прогулянку і кожного дня бачимо безліч порушень. Тож не будьмо байдужими та долучимося до боротьби з порушеннями благоустрою Києва. А як кажуть в народі: «гуртом і батька легше бити»!

Маю надію, що мої поради та приклади документів допоможуть вам і це все буде на користь громади, столиці й країни в цілому!

 

  

Роман Хорольський
 
Комментарии (0)
Блоги