Рус Укр
ГлавнаяБлогиЯ особисто вже перестав розуміти що відбувається в Офісі Президента
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Я особисто вже перестав розуміти що відбувається в Офісі Президента

1619
Всім, хто очікує підпис багатостраждального законопроекту 2458 про зміни до Закону про ЖКП, раджу ознайомитися з відповідю ОП на мій запит.
Я особисто вже перестав розуміти що відбувається - офіс президента, не підписавши першочерговий закон своєчасно, вважає, що закон вже практично підписано і лишилося його лише десь надрукувати.
 
Вся галузь ЖКГ та газопостачання і мільйони споживачів залежать від цього закону.
 
Що робити я поки не розумію - пропоную обговорити.
 
Нижче лише наведу думку колишнього Голови ВРУ Парубія стосовно схожої ситуації:
 
«Після опублікування цього матеріалу Андрій Парубій звернувся до Руху ЧЕСНО з тим, аби озвучити свою позицію щодо підписання закону про ТСК. Нардеп від “Європейської солідарності” наполягає на тому, що Конституція не передбачає права голови ВРУ підписувати ухвалений в цілому закон, якщо цього не зробив президент.
 
    “Закон – це не просто папір, це оцифрований документ, який передається в Адміністрацію президента після підпису голови Верховної Ради. Фактично, не отримавши його назад, я навіть не маю що підписати ні в “Голос України”, ні в “Урядовий кур'єр” [для оприлюднення закону в цих виданнях – прим. ЧЕСНО] - такої функції немає в повноваженнях голови ВРУ. Це колізія, яку треба виправити законодавчо. Вона чітко не дозволяє голові Верховної Ради підписати законопроєкт,  якщо його не підписав президент. Тому питання про те, хто винен, дуже просте й очевидне. Голова ВРУ Парубій Андрій, виконавши свій обов'язок, підписав закон про ТСК у визначені законом терміни”, – каже ексспікер.
 
Парубій наголосив, що він після того, як передав до Офісу президента підписаний ним закон, неодноразово публічно закликав Зеленського підписати акт, адже “це не його право, а конституційний обов'язок”.
 
    “В історії такого не було, щоб голова Верховної Ради підписав [закон замість президента], що підтверджує цілковито мою позицію. Було таке, що президент затримував [підписання закону], але навіть після того він ніколи не вносив пропозиції до закону, він тільки його підписував. Пропозиції він може вносити протягом 15 днів, далі він втрачає таку можливість”, – прокоментував Парубій прострочене на три місяці вето Зеленського на закон про ТСК.
 
Ексспікер розповів, що з цього питання консультувався з юридичним управлінням Апарату ВРУ та отримав “тверду позицію”: навіть якби він підписав закон замість Зеленського, це був би швидше політичний жест, адже жодне офіційне видання не мало би права оприлюднювати текст такого акта.» 
 

 

Олексій Кучеренко
 
Комментарии (0)
Блоги