Рус Укр
ГлавнаяБлоги"Газові" протести не вщухають та "набирають обертів"
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

"Газові" протести не вщухають та "набирають обертів"

1863
Третя частина розповіді, про газові протести з найбільш газоносної частини України, буде присвячена формуванню ціни самого газового продукту. Протести не вщухають і протестанти мають свою версію ціноутворення.
Усі ці розмови про хаби, зарплатню прибиральниці Коболєва, чому провалена програма 20 ярдів на 20 рік – це більше для телевізора. А ті хто телевізор не дивляться, вважають, що ці всі розмови не більше чим білий дим. МВФ завжди поганому танцюристу заважає. 
 
Якщо придивитися до структури надходжень в державний бюджет, то 74% надходить від населення напряму та 15% відсотків від НАК "Нафтогаз Україна", тобто від населення опосередковано. 
 
Вартість українського газу не зменшується з єдиної причини.  Газова рента  – це податок на бідність. Середній клас вкотре розв'язує проблеми штучно створені державою. Бо середній клас утеплився і встановив п’ять років тому твердопаливні котли, а дехто і теплові насоси.  А от п’ятиповерхові панельки, бабусі в далеких селах. Вони беззахисні перед правлячою партією та урядом. Це на їхні плечі. По їхню душу. 
 
При падінні показників промислового виробництва  на 6% торік, та 7.5% у 2019 році, недоборах по податках і митних зборах "Нафтогаз" став збирачем оброку з тих, хто ледве дихає. І ні НАБУ, з зарплатами 60 тисяч грн, ні помічники нардепів з їх новорічною премією в 100 тисяч грн, ні суддя Тупіцкий з окладом в 340 тисяч грн, ні НКРЕКП, з бажанням вполовину підвищити фонд оплати праці, ні рекордний по видатках на утримання  президент - з цим боротися не будуть.
 
І якщо влада взялася вигрібати останні копійки з потертих пенсійних гаманців, то її найближчі друзі-олігархи від цього процесу не відстануть. Тому дорожчають і електрика і вода. Система стримувань не працює. Нікому стримувати. Ті, хто повинен стримувати, друг на друга в центрі Києва замовляють кілера в службі антитерору.
 
Але, в часи інформаційної свободи довго їсти лобстерів в блокадному Ленінграді не вийде вже ні в кого. Якщо не спустити пару і не обмежити доходи топ осіб напруга чайник розірве. Заклики найвеличнішого  про необхідність економити та перейти з повноцінного життя на молоко та сирок, не всі платники податків сприймають адекватно.
 
Пружина стискається. Верхи не можуть вирішити цю ситуацію. Низи… низи вийдуть з локдауну і скажуть своє слово. Щось на кшталт: «Пусті слова  про право бідних. Держава дбає не про нас. Нас мали за рабів негідних. Доволі кривди та образ».
 

Тому на Полтавщині, за останній тиждень, вимоги маніфестантів «про газ по 3» змішуються з вимогами «Синегубова через коридор ганьби». З часом народ в причино-наслідкових зв’язках розбереться та список запрошених до коридору і на вихід розшириться до печерських пагорбів.  

Лариса Макієнко
 
Комментарии (0)
Блоги