Рус Укр
ГлавнаяБлогиДві власності громадян.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Дві власності громадян.

3514
В перед новорічні свята я вирішив поєднати гумор та важливу інформацію. Рекомендую вам віднестись до матеріалу прискіпливо але з почуттям гумору до деяких моїх висловлювань та зображень.

Багатоквартирні будинки України є критерієм  прозорості та демократичності любої влади. В цьому питанні повстають всі, ніби невидимі, огріхи, та дійсні важкі гріхи влади на кожному рівні.

Сьогодні я розповім вам про два види Власності в багатоквартирних будинках. Саме таке нерозуміння і призводить населення країни до повної апатії в питаннях володіння своєю власністю. І саме тому, що лише поодинокі юристи пояснють у доступній формі спільні та протилежні боки  цих питань виникають непорзуміння та ускладнення.

Дивимось схему:

 

На цій схемі я дуже чітко пояснив вам які види власності є в будинку та як саме вони виглядають «в натурі».

Перший вид власності – спільна часткова власність – це квартири громадян в багатоквартирному будинку і все що до них належить.

Другий вид власності – спільна сумісна власність – це сам багатоквартирний будинок і все що до нього належить, крім квартир та всього що належить до квартир.

Громадянин, чи група громадян які володіють квартирою в той же час володіють і  багатоквартирним будинком.

Тобто власники квартир є співвласниками ДВІЧЧІ!

І як власники квартир і як власники самого багатоквартирного будинку.

Тому для скорочення розуміння юристи та правознавці кажуть, що: «багатоквартирний будинок є власністю громадян, які приватизували квартири, чи отримали вже приватизовані квартири у власність відповідно до законодавства»!

Ось це є ключовою фразою і є фактом, який ніколи вже не буде спростовано ні Конституцією України ні її законами!

А тепер все це, що сказане мною я вам більш детально поясню.

Ви маєте чітко усвідомити, що ваша квартира в багатоквартирному будинку є нічим іншим, як аналогом хати в селі.

Так само, як власник сільської хати, ви маєте мати на руках документ про право власності.

В селі цей Документ носить назву «Право власності на будинок» де вказано межі будинку, та ділянки яка знаходиться під будинком.

Тобото сама сільська хата йде не просто як хата, а як хата і земля під нею.

Замля тут виступає як другорядною складовою.

В багатоквартирному будинку цей Документ носить назву: «Право власності на квартиру».

А якщо квартира була «продана» після приватизації, то в нового господаря має бути чи Договір куплі – продажу, чи Договір Дарування, які є аналогами приватизаційного Акта на приватизацію, і засвідчують Право власності на квартиру.

І все. З квартирою ми розібралися. Ми зрозуміли, як і на яких підставах виникає право власності на квартиру. Ми з´ясували що квартира, як і хата в селі є спільної частковою власністю.

І оцей термін не дає нам спокою поки ми його не розглянемо, бо всім людям не зрозуміло чим цей термін відрізняється від терміну «спільна сумісна власність».  І чому саме у відповідності до другого терміну всі власники квартир є спільними власниками всього будинку?

А виявляється, що Документ який вказує на власність квартири є в той же час Документом, який засвідчує право власника квартири на Спільну Власність багатоквартирного будинку.

Ось як це виглядає на схемі:

 

 Ви спитаєте:  «а де це записано, щоб почитати?»

Я вам відповім, що на це негодноразово наголошувала пані Монтян, найфахівовиший юрист України. Тому я не буду повторюватись.

Ви маєте зрозуміти, що воно так і є. І у випадку чого можете посилатися на неї та надані нею чіткі орієнтири.

Я лише зазначу, що вам слід розуміти відмінності у ваших правах по володінню квартири та будинку.

Квартиру ви можете ділити на окремі частки, дарувати, продавати.

А з будинком ви такого робити права не маєте. Будинок ви не можете ні поділити ні продати ні подарувати.

Ще кажуть по научному: «Ви не маєте права виділяти в натурі його частку».

Якщо пояснювати людям, так як оце я запропонував, то думаю це зрозуміють навіть в нашому міністерстві ЖКХ. І ви вже можете переконатися в цьому, подивившись на мій другий малюнок. Ви бачите, що новий Міністр вже щось занотовує у свій записничок з данної статті. Лишилось зачекати, що саме він зробить зі своїми нотатками – покладе як спогад, чи втілить у життя як справедливість. )))

Сергій Бовикін
 
Комментарии (1)
Коля Пухов
31 декабря 2014 г. 18:54
Жителям хрущёвок приходится сталкиваться с принудительной заменой почтовых ящиков в подъездах. Если в вашем подъезде всю зиму холодные батареи, годами не крашенные стены, осыпающаяся штукатурка, пыли слоем в два пальца, но абсолютно исправные железные, ещё советского производства почтовые ящики, то вам следует ожидать попыток "законного" изъятия ваших почтовых ящиков под видом их замены. Причём заменщики никогда не интересуются мнением хозяев почтовых ящиков: жителей ставят перед уже совершимся фактом пропажи добротных старых ящиков и появлением на их месте жалких аналогов. Многие жители отказываются от получения ключика от нового ящика и требуют вернуть их старые ящики на их прежнее место. Аргументация очень простая: раньше жители были полными хозяевами своих почтовых ящиков и только они могли вынимать каждый из своего ящика свою почтовую корреспонденцию, а теперь государственнные структуры будут иметь копии ключей от новых почтовых ящиков, т.е. государство получает доступ к личной корреспонденции граждан. Я думаю, що це робиться для того, щоб люди не могли вчасно оплачувати комунальні рахунки, адже тепер ключ від вашого ящика є не тільки у вас, тобто вкинутий у ваш ящик рахунок можете забрати не тільки ви. А потім спробуйте довести, що ви рахунок не отримували.
Блоги